El nom que rep aquesta sopa, a part de sopa de pèsols, és snert. I té una mala pinta que fa por! Els ingredients principals són els pèsols, porro, nap, api, llonza bovina i una rookworst (una salsitxa de la que en són molt fanàtics, que al cap i a la fi, és com un frankfurt dels de tota la vida però més gros i fumat).
La recepta més comuna:
- 300 grams de pèsols
- 2 llonzetes
- 1 fulla de llorer
- 1 nap
- 2 porros
- 1 Celerí rave (què coi és això? --> http://bit.ly/xsOnka )
- 1 rookworst
Bullir les llonzetes amb els pèsols i el llorer, una mica de sal i au, 20 minutets. Afegir-hi la verdureta tallada i neta 20 minutets més. Treure les llonzetes, treure'n l'òs, fer-les a bocinets i afegir-les de nou amb la rookworst. Uns deu minutets més i apa! Lekker!!
Cal anar remenant sovint perquè els pesolets no se'ns agafin a l'olla, i normalment i de manera tradicional, serveixen aquesta sopa amb un pa vermellós i espès com una mala cosa, amb un parell de talls de cansalada a sobre.
I kant en klaar!! O dit i fet. Naltros aquí fent escudelles de caldos que tarden segles a donar-nos el resultat que volem, bullint unes botifarres d'allò més elaborades i aqueta gent obren una olla, l'omplen de pèsols i al final hi posen una salsitxa...
I kant en klaar!! O dit i fet. Naltros aquí fent escudelles de caldos que tarden segles a donar-nos el resultat que volem, bullint unes botifarres d'allò més elaborades i aqueta gent obren una olla, l'omplen de pèsols i al final hi posen una salsitxa...
Home, una mica de zafarrancho de presó sembla... pero jo m'ho menjo tot!
ResponEliminaX.