dimarts, 11 de desembre del 2012

E

Erwten, pèsol.  Erwtensoep, sopa de pèsols.  No sabria dir si és que els sobra la planta, però en fan fins i tot ENTREPANS.  Sí, sí, entrepans de pèsols.

El nom que rep aquesta sopa, a part de sopa de pèsols, és snert.  I té una mala pinta que fa por!  Els ingredients principals són els pèsols, porro, nap, api, llonza bovina i una rookworst (una salsitxa de la que en són molt fanàtics, que al cap i a la fi, és com un frankfurt dels de tota la vida però més gros i fumat).
La recepta més comuna:
  • 300 grams de pèsols
  • 2 llonzetes
  • 1 fulla de llorer
  • 1 nap
  • 2 porros
  • 1 Celerí rave (què coi és això? --> http://bit.ly/xsOnka )
  • 1 rookworst
Bullir les llonzetes amb els pèsols i el llorer, una mica de sal i au, 20 minutets.  Afegir-hi la verdureta tallada i neta 20 minutets més.  Treure les llonzetes, treure'n l'òs, fer-les a bocinets  i afegir-les de nou amb la rookworst.  Uns deu minutets més i apa!  Lekker!!

Cal anar remenant sovint perquè els pesolets no se'ns agafin a l'olla, i normalment i de manera tradicional, serveixen aquesta sopa amb un pa vermellós i espès com una mala cosa, amb un parell de talls de cansalada a sobre.


I kant en klaar!! O dit i fet.  Naltros aquí fent escudelles de caldos que tarden segles a donar-nos el resultat que volem, bullint unes botifarres d'allò més elaborades i aqueta gent obren una olla, l'omplen de pèsols i al final hi posen una salsitxa...

1 comentari:

  1. Home, una mica de zafarrancho de presó sembla... pero jo m'ho menjo tot!
    X.

    ResponElimina

Pots fer ús d'aquesta alfabetització que et caracteritza, o dibuixa un penis. Passarà pel meu sedàs, a vere què t'havies pensat...