dimarts, 14 d’agost del 2012

Ca

Un bon diumenge de gener Nienke i jo ens vam aventurar a fer el dominguero i anar a Haarlem, com qui va a Cambrils, a fer vidilla cultural, visitar el poblet, dosi de museus.  El mono de venir de ciutat i anar de guais ens va dur cap a Zandvoort, el que vindria a ser la "platja d'Àmsterdam".  No cal dir-ho: Països Baixos+platja+gener= una ventada d'escàndol i visboeren, que són com les nostres xurreries, vora mar o terra endins, sobre rodes o fixes, i on enlloc de xurros hi venen peixet fregit, haringen (http://goo.gl/0f7Q5), amanides fresques, i probablement patates fregides (com al 80 per cent del territori, hehe).  
Allí hi volíem menjar haringen, però tot i que no feia aquell vent huracanat que t'arrenca de terra literalment, sí que estàvem sota zero i a més hi feia una humitat que se't ficava als ossets...i vam tirar pel peixet fregidet o kibbeling.
Una paradeta de visboeren, pintada per Tony Robinson
El kibbeling és un peixet blanc arrebossat.  L'original en serien els kabeljauwwangen o, segons el traductor de Google: "carxots de bacallà", hehehehe.  Adorem la traducció automàtica i la paraula carxot!!!  Però el bacallà puja de preu i llavors trobem kibbeling d'abadejo, lluç, tord o carboner.
Ens el fotem amb una amanideta de cols, cogombre del que es repeteix dos dies després i amb salsa d'all, tàrtara, maionesa, mostassa o tot a la vegada o una barreja de qualsevol d'elles.  De vegades els serveixen en uns platets de coloraines en forma de peixet, amb un espai per la salsa a la cua :)
Ai, què maquets!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots fer ús d'aquesta alfabetització que et caracteritza, o dibuixa un penis. Passarà pel meu sedàs, a vere què t'havies pensat...