dimarts, 10 d’abril del 2012

Pe

Pannekoeken de la Nienke, hi té la mà trencada!!

  Perquè ens en fem una idea, vindria a ser allò que veiem que els ianquis i britànics esmorzen a les pelis.  Aquestes són un pèl més finetes, pràcticament com una crêpe francesa.  A cada terra sa guerra, i ja sabem que si naltros en tenim variants com una bona coca en recapte, els italians potser la pizza,  algunes nacions islàmiques la pita, els trucs les pizzes turques, a can ianqui i derivats els pancake i els mexicans les fajita, aquí hi trobem aquesta recepta a base de farina, ous i llet.  
  Una diferència notable amb les crêpes, és que normalment no veus que se les fotin enrotllant-les farcidetes, sinó que les cuinen directament afegint-hi els ingredients mentre les fan en una paella especial, o una bona base antiadherent.
Equipament per menjar-ne: stroop (xarop de caramel),
melmelades diverses, sucre llustre (glacé), nata muntada,
llimones i qualsevol marranada que t'hi vingui de gust.
Nienke les gira com si fossin truites amb un art i una traça dignes del millor girador de pannekoeken d'aquestes contrades, cada cop més penso que hi ha un gen especial per a fer-les com cal!  Ella pensa el mateix de les meves truites!
  Pel que fa als ingredients, normalment i pel que he anat veient, hi posen poma a tallets finets mentre les van coent, o bé formatge, o cansalada.  O tot alhora!  Les de cansalada, AL TANTO, se les foten amb stroop, el que vindria a ser una mena de xarop de caramel.  Sembla fastigós, però el contrast dolç i saladet és molt bo!!

Pannekoekenboot que vaig veure a Rotterdam el 2008.
 Menjar pannekoeken mentre navegues pels canals!
Una recepta estàndard inclou:

  • 250 gr. de farina
  • 2 ous
  • 600 cl. de llet
  • Una mica de sal o sucre
  • Molt de carinyo



3 comentaris:

  1. hohoho... la propera vegada que vinguis, no cal anar fent visites a la gent. Quedem tots on sigui i fas dinar per a tots!!!! Podem fer una festa rave de tres dies, per exemple. Culinària, per suposat!

    ResponElimina
  2. Ostres, s'hi està aplegant el bo i millor de cada casa aquí :)Em demano un Okaeri 2.0 per fer-la petar i temps! Una abraçada molt forta, Atzavarins!

    ResponElimina

Pots fer ús d'aquesta alfabetització que et caracteritza, o dibuixa un penis. Passarà pel meu sedàs, a vere què t'havies pensat...