Pannekoeken de la Nienke, hi té la mà trencada!! |
Perquè ens en fem una idea, vindria a ser allò que veiem que els ianquis i britànics esmorzen a les pelis. Aquestes són un pèl més finetes, pràcticament com una crêpe francesa. A cada terra sa guerra, i ja sabem que si naltros en tenim variants com una bona coca en recapte, els italians potser la pizza, algunes nacions islàmiques la pita, els trucs les pizzes turques, a can ianqui i derivats els pancake i els mexicans les fajita, aquí hi trobem aquesta recepta a base de farina, ous i llet.
Una diferència notable amb les crêpes, és que normalment no veus que se les fotin enrotllant-les farcidetes, sinó que les cuinen directament afegint-hi els ingredients mentre les fan en una paella especial, o una bona base antiadherent.
Equipament per menjar-ne: stroop (xarop de caramel), melmelades diverses, sucre llustre (glacé), nata muntada, llimones i qualsevol marranada que t'hi vingui de gust. |
Nienke les gira com si fossin truites amb un art i una traça dignes del millor girador de pannekoeken d'aquestes contrades, cada cop més penso que hi ha un gen especial per a fer-les com cal! Ella pensa el mateix de les meves truites!
Pel que fa als ingredients, normalment i pel que he anat veient, hi posen poma a tallets finets mentre les van coent, o bé formatge, o cansalada. O tot alhora! Les de cansalada, AL TANTO, se les foten amb stroop, el que vindria a ser una mena de xarop de caramel. Sembla fastigós, però el contrast dolç i saladet és molt bo!!
Pannekoekenboot que vaig veure a Rotterdam el 2008. Menjar pannekoeken mentre navegues pels canals! |
- 250 gr. de farina
- 2 ous
- 600 cl. de llet
- Una mica de sal o sucre
- Molt de carinyo
hohoho... la propera vegada que vinguis, no cal anar fent visites a la gent. Quedem tots on sigui i fas dinar per a tots!!!! Podem fer una festa rave de tres dies, per exemple. Culinària, per suposat!
ResponEliminaHolaaaaaaaaaaaaaaaa!
ResponEliminaOstres, s'hi està aplegant el bo i millor de cada casa aquí :)Em demano un Okaeri 2.0 per fer-la petar i temps! Una abraçada molt forta, Atzavarins!
ResponElimina